Waarom kiezen voor een elektrische heftruck?

De voorbije jaren is gebleken dat de elektrische heftruck bijzonder snel aan marktaandeel heeft gewonnen in Nederland. Op moment van schrijven zou ze dan ook reeds tussen de 65 en 70 procent van het complete marktaandeel bestrijken. Dat elektrische heftrucks kunnen rekenen op een dergelijke populariteit hoeft zeker niet te verbazen. Het is immers zo dat er best een reeks interessante voordelen aan verbonden zijn. Ben jij ook benieuwd om de troeven die verbonden zijn aan een dergelijke heftruck te kunnen ontdekken? Blijf dan vooral zeker verder lezen! 

Een duurzame investering voor de toekomst

De voornaamste reden waarom steeds meer bedrijven ervoor kiezen om over te gaan tot het bestellen van een elektrische heftruck heeft te maken met het feit dat een dergelijk hulpmiddel een verantwoorde, duurzame keuze vormt. Dit niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst. Ten opzichte van de traditionele exemplaren die werken op brandstof spreekt het voor zich dat een elektrische heftruck niet alleen heel wat stiller werkt, maar bovendien ook veel milieuvriendelijker is. Voor heel wat bedrijven geldt dat ze graag willen verduurzamen en daar past het gebruik van één van de elektrische heftrucks op de markt uiteraard perfect bij. 

Waar aandacht aan besteden bij een elektrische heftruck?

Of je nu kiest voor een standaard heftruck of voor een elektrische heftruck, in beide gevallen is het zeer belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende eisen waar je heftruck over moet beschikken. Enkele zeer belangrijke aandachtspunten zijn in ieder geval de onderstaande:

  • Het gewicht evenals het formaat van de last; 
  • De breedte van het vorkenbord dat is vereist; 
  • Het type pallet waar gebruik van wordt gemaakt;
  • De hoogte waar het hoogste pallet over beschikt;

Verder is het ook niet onbelangrijk om rekening te houden met de specificaties van de bedrijfsruimte waarvan sprake is. Hierbij moet aandacht worden besteed aan de doorrijhoogte, maar ook aan bijvoorbeeld de breedte van het gangpad waarvan sprake is. 

Naast bovenstaande geldt voor een elektrische heftruck eveneens dat ze de nodige laadvoorzieningen vereist. Voor ontzettend veel bedrijven die voorheen gebruik hebben gemaakt van één van de standaard heftrucks geldt dat ze uiteraard nog niet over dergelijke voorzieningen beschikken. Wanneer dan de keuze wordt gemaakt voor een heftruck die elektrisch wordt aangedreven is het voorzien van laadvoorzieningen uiteraard een belangrijke vereiste.

Beperkt wekelijks onderhoud

Bij het gebruik van een elektrische heftruck dient er rekening mee te worden gehouden dat er sprake is van een vereist wekelijks onderhoud. Dit onderhoud is vrij beperkt en richt zich uitsluitend op het controleren van het vloeistofniveau waarvan sprake is. Eventueel dient er ook gekeken te worden of het noodzakelijk is om het gedemineraliseerd water bij te vullen of niet. Om dit proces op een zo eenvoudig en efficiënt mogelijke manier te kunnen voltrekken zijn er speciale automatische vulsystemen op de markt terug te vinden. Op deze manier is het zo dat het bijvullen slechts een zeer beperkte hoeveelheid aan tijd vereist. Bovendien is de batterij altijd tot op het gewenste niveau gevuld. Stuk voor stuk interessante voordelen dus waar je op kan rekenen.